Ingredienti per 4 persone:
- 4 tranci di salmone
- 1 cipollotto
- 3-4 cucchiai di succo di limone
- 1 spicchio di aglio
- 8 cucchiai di parmigiano grattugiato
- 1 mazzetto di prezzemolo tritato
- erba cipollina
- olio evo
- sale, pepe
- 1 mazzetto di rucola
Parmesan peynirli somon
4 kisilik tarif:
- 4 dilim somon
- 1 arpacik sogani
- 3 y.kasigi limon suyu
- 1 dis dogranmis sarmisak
- 8 y.kasigi dogranmis parmesan
- 1 demet maydanoz (dogranmis
- frenk sogani (ince ince kesilmis)
- zeytin yagi
- tuz, karabiber
- 1 demet roka
Somon dilimleri yikanip mutfak kagidi ile iyice durulanir. Arpacik sogani dilimlenip 4 y. kasigi yagda kisik ateste yumusayana kadar sotelenip bir kenara alinir ve ayni tavada somon dilimleri arkali onlu pisirilir. Iliyan sogana, biger butun malzemeler eklenip zeytin yagi ile karistirilip pisen somon dilimlerinin ustune serpilir. 5'-7' daha pisirilip roka salatasi ile servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento