Ingredienti per 4 persone:
- 320 g di spaghetti
- 700-800 g di cicale di mare
- 100 g di pomodorini
- 2 spicchi di aglio
- 1/2 bicchiere abbondante di vino bianco
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- prezzemolo riccio q.b.
- olio evo
- sale,pepe
Kiraz domates ve mantis karidesli spaghetti
4 kisilik tarif:
- 320 g spaghetti
- 700-800 g mantis karides
- 100 g kiraz domates
- 2 dis sarmisak
- 1/2 su bardagindan biraz fazla beyaz sarap
- 1 y. kasigi domates salcasi
- 1 tutam pul biber
- 1 y. kasigi dogranmis maydanoz
- yeterince kivircik maydanoz
- zeytinyagi
- tuz, karabiber
Mantis karidesler iyice yikanip suzgecte beklettilir. Buyuk teflon tavada ince ince dogranmis sarmisak, pul biber ile 4 y. kasigi zeytinyaginda kokusu cikana kadar sotelenir. Karidesler eklenip arkali-onlu birkac dakika renk alana kadar pisirilir. Sarap ilave edilir ve buharlastirilir. Birkac y. kasiginda eritilen domates salcasi, tuz ve karabiber ile beraber sos 7'-8' daha ocakta birakilir. Ikiye bolunmus kiraz domatesler de salcaya eklendikten sonra, sos, kapakli, orta ateste, suyunu cekene kadar pisirilir ve ocaktan almadan birkac dakika once dogranmis maydanoz serpilir. Spaghetti bol tuzlu suda haslanip, suzulur ve soslu tencereye alinir. Iyice karistirilip kivircik maydanoz ile servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento