mercoledì 2 settembre 2020

Spiedini di carne e verdure

 Spiedini di carne e verdure:


Filetto di maiale 

Salsiccia di maiale 

Pancetta 

Zucchine 

Peperoni rossi e gialli 

Pomodorini 

Basilico 

Rosmarino 

Aglio

Succo di limone 

Olio extravergine d’oliva 

Sale, pepe 


Tagliare il filetto e la pancetta a pezzetti regolari, trasferirli insieme alle salsicce in un recipiente capiente con del basilico, del rosmarino, aglio, succo di limone, olio evo e sale.

Mentre la carne s'insaporisce, mettete gli spiedini a bagno in acqua fredda cosicché non si brucino in cottura.

Tagliare anche le verdure in pezzi regolari, lavare i pomodorini.

Dopo un paio d’ore, formare gli spiedini alternando gli ingredienti e cuocerli nella padella calda spennellandoli con la marinata.

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Meat and vegetable skewers:


 Pork fillet

 Pork sausage

 Bacon

 Zucchini

 Red and yellow peppers

 Cherry tomatoes

 Basil

 Rosemary 

 Garlic 

 Lemon juice

 Extra Virgin olive oil 

 Salt, pepper 


Cut the fillet and bacon into regular pieces, transfer them together with the sausages in a large bowl with basil, rosemary, garlic, lemon juice, extra virgin olive oil and salt.

While the meat is seasoning, soak the skewers in cold water so that they do not burn during cooking.

Also cut the vegetables into regular pieces, wash the cherry tomatoes.

After a couple of hours, form the skewers by alternating the ingredients and cook them in the hot pan, brushing them with the marinade.

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