Ingredienti per 4 persone:
- 280 g di riso
- 12 gamberi già puliti e cotti a vapore
- 4 cetriolini sott'aceto tagliati a rondelle
- 120 g di salmone affumicato tagliato a pezzetti
- 150 g di piselli surgelati
- 1 scatola di mais
- 1 vasetto di peperoni sott'olio tagliati a pezzetti
- erba cipollina q.b.
- succo di limone q.b.
- olio evo
- sale, pepe
Somonlu ve karidesli pirinc salatasi
4 kisilik tarif ve malzemeler:
- 280 g pirinc
- 12 adet temizlenmis ve buharda pisirilmis buyuk karides
- 4 adet salatalik tursu (dilimlenmis)
- 120 g parca parca kesilmis fumè somon
- 150 g dondurulmus bezelye
- 1 kutu misir
- 1 kutu yagda konserve izgara biber
- yeterince frenk sogani
- yeterince limon suyu
- zeytinyagi
- tuz, karabiber
Pirinc bol tuzlu ve kaynar suda bezelye ile beraber haslanip suzulur. Soguk suyun altinda hemen sogutulup suzgec'te iyice suzulur ve genis bir kaba alinir. Limon suyu, zeytinyagi, biraz tuz, karabiber ve frenk sogani ile karistirildiktan sonra diger malzemeler eklenip yine karistirilir. 30' dinlenmeye birakilip soguk servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento