Ingredienti per 4 persone:
- 200 g di riso
- 12 scampi già puliti con guscio
- 250 g di pomodorini sbollentati e spellati
- 1/2 cipolla
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- 5 foglie di basilico
- 1/2 bicchierino di Cognac
- 1/4 di bicchiere di vino bianco secco
- brodo vegetale q.b.
- 40 g di burro
- 3 cucchiai di olio evo
- sale, pepe
Karidesli ve kiraz domatesli risotto
4 kisilik tarif:
- 200 g pirinc
- 12 buyuk boy temizlenmis karides (kabuklu)
- 250 g kiraz domates (1'-2' haslanmis ve kabugu soyulmus)
- 1/2 sogan
- 1 y.k.dogranmis maydanoz
- 5 feslegen yapragi
- 1/2 likor bardagi Cognac
- 1/4 s.bardagi beyaz sek sarap
- sebze suyu
- 40 g tereyag
- 3 y.k zeytin yagi
- tuz, karabiber
Karidesler ortadan ikiye bolunup yikanir ve durulanir. Sogan ince ince dogranir. Buyuk teflon tencerede zeytin yagi, dogranmis sogan'in yarisi, maydanoz ve parca parca feslegen konup birkac dakika sotelenir. Karidesler eklenip orta ateste kavrulur. Cognac, tuz ve karabiberle tatlandirilir. 8' sonra domatesler eklenir ve 10' daha pisirilir. Ayri bir tencerede artan dogranmis sogan 20 g tereyaginda tuz ve ceyrek su bardagi ile 10' sotelenir, Pirinc eklenip birkac dakika kavrulur ve sarap konur. Sarap buharlastiktan sonra sicak sebze suyu yavas yavas tencereye eklenir. Ocaktan almaya 5' kala karides ve domates sosu eklenip risotto iyice karistirilir. Ocaktan alip artan 20g tereyag ve karabiberle karistirdiktan sonra hemen servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento