Ingredienti per 4 persone:
- 750-800 g di bocconcini di pollo
- 250 g di funghi misti
- 120 g di Camembert
- 8 cucchiai di yogurt
- 1/2 bicchiere di vino bianco
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- olio evo
- sale, pepe
Mantarli ve Camembert peynirli tavuk nuggets
4 kisilik tarif:
- 750-800 g tavuk nuggets
- 250 g cesit dondurulmus mantar
- 120 g Camembert peyniri
- 8 y.k yogurt
- 1/2 s.bardagi beyaz sarap
- 1 c.kasigi toz sarmisak
- 1 y.k. dogranmis maydanoz
- zeytin yagi
- tuz, karabiber
Tavuk nuggets birkac y kasigi zeytin yaginda orta ateste iyice kavrulur, toz sarmisak ve sarap eklenip 10'-12' pisirilir. Camembert peynirinin kabugu soyulup ince ince dilimlenir. Mantarlar oda sicakliginda 1 saat bekletilip iyice kurulanir. Tart kalibi yaglanip tavuk nuggets sosu ile dizilir. Uzerine peynir dilimleri ve mantarlar serpilir.Yogurt, tuz ve karabiber de konup 180°-190° onceden isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir. Dogranmis maydanoz serpilip firinda dinlenmeye birakilir. Sicak veya ilik servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento