Ingredienti per 4 persone:
- 2 grandi peperoni gialli
- 2 grandi peperoni rossi
- 1 cipolla grande
- 1 scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 ciuffo di prezzemolo
- 2 cucchiai di pane grattugiato
- 2 cucchiai di grana grattugiato
- 60 g di olive nere
- 1 pizzico di timo
- olio evo
- sale, pepe
Zeytinli biber gratin
4 kisilik tarif:
- 2 buyuk kirmizi biber
- 2 buyuk sari biber
- 1 buyuk sogan
- 1 sogancik
- 1 dis sarmisak
- 2 y.k galeta unu
- 2 y.k. dogranmis parmesan peyniri
- 60 g cekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tutam taze kekik
- 1 kucuk demet maydanoz
- zeytin yagi
- tuz, karabiber
Biberler yikanip kurulanir ve 200° onceden isitilmis firinda 20' kozlenir. Biraz ilidiktan sonra kabuklari soyulur ve cekirdekleri cikarilip temizlenir. Kozlenmis biberler diktortgen parcalara kesilir. Sogan, sogancik sarmisak ve maydanoz dogranip 3 y.k. yag ve 1 y.k. su ile 8'-10' kisik ateste sotelenir. Biberler de eklenip iyice karistirilir. Tuz, karabiberle tatlandirilip 10' daha orta ateste pisirilir. Firin 200° isitilir ve biberler bir tepsiye konup zeytin eklenir. Ustune galeta unu, parmesan peyniri ve taze kekik karisimi serpilip 10' pisirilir. Sicak servis yapilir. Afiyet olsun.
Nessun commento:
Posta un commento