Bulgur tiepido con tartare di tonno, cipollotto e sesamo
Ingredienti per 2 persone:
1 tazza di bulgur
160 g di tonno fresco
Cipollotto fresco
1 cucchiaio di semi di sesamo
1 pizzico di peperoncino
Brodo vegetale
Olio extravergine d’oliva
Succo di limone
Sale
In una pentola tostare il bulgur con 1 cucchiaio di olio extravergine d’oliva,
aggiungere poi 2 tazze di brodo vegetale, regolare di sale e cuocere a fiamma dolce fino a quando tutto il brodo sarà assorbito.
Nel frattempo affettare finemente il cipollotto (la quantità dipenderà dal gusto personale) e tritare a coltello il tonno. Condire là tartare di tonno con il cipollotto, i semi di sesamo, un pizzico di peperoncino, olio extravergine d’oliva, succo di limone e un po’ di sale.
Disporre il bulgur nei piatti aiutandosi con un coppa pasta, adagiare sopra là tartare e servire subito.
-
-
-
Warm Bulgur with tuna tartare, spring onion and sesame
Ingredients for 2 people:
1 cup of bulgur
160 g of fresh tuna
Fresh spring onion
1 tablespoon of sesame seeds
1 pinch of chili pepper
Vegetable broth
Extra virgin olive oil
Lemon juice
salt
Toast the bulgur in a saucepan with 1 tablespoon of extra virgin olive oil.
then add 2 cups of vegetable broth, season with salt and cook on a low heat until all the broth is absorbed.
Meanwhile finely slice the onion (the amount will depend on personal taste) and chop the tuna with a knife. Season the tuna tartare with the onion, the sesame seeds, a pinch of chilli, extra virgin olive oil, lemon juice and a little salt.
Arrange the bulgur in the dishes with the aid of a pasta bowl, place tartare on top and serve immediately.
-
-
-
Ilik bulgur yataginda taze soğan ve susamlı ton balikli tartare
2 kişilik malzemeler:
1 su bardağı bulgur
160 gr taze ton balığı
Taze yesil soğan
Susam 1 çorba kaşığı
1 tutam kırmızı biber
Sebze suyu
Sızma zeytinyağı
Limon suyu
tuz
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile bir tavada bulguru birkac dakika kavurun,
daha sonra 2 bardak sebze suyu ekleyin, tuzlayın ve tüm suyu emilene kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada soğanı ince bir şekilde dilimleyin (miktar kişisel zevkinize bağlı olacaktır) ve ton balığıni kücük kücük bıçakla kesin. Ton balığı tartarını soğan, susam tohumu, bir tutam kırmızı biber, sızma zeytinyağı, limon suyu ve az miktarda tuzla baharatlayın.
Bulguru bir makarna kalibi yardımıyla tabaklara yerleştirin, tartarı üstüne koyun ve hemen servis yapın.
Ingredienti per 2 persone:
1 tazza di bulgur
160 g di tonno fresco
Cipollotto fresco
1 cucchiaio di semi di sesamo
1 pizzico di peperoncino
Brodo vegetale
Olio extravergine d’oliva
Succo di limone
Sale
In una pentola tostare il bulgur con 1 cucchiaio di olio extravergine d’oliva,
aggiungere poi 2 tazze di brodo vegetale, regolare di sale e cuocere a fiamma dolce fino a quando tutto il brodo sarà assorbito.
Nel frattempo affettare finemente il cipollotto (la quantità dipenderà dal gusto personale) e tritare a coltello il tonno. Condire là tartare di tonno con il cipollotto, i semi di sesamo, un pizzico di peperoncino, olio extravergine d’oliva, succo di limone e un po’ di sale.
Disporre il bulgur nei piatti aiutandosi con un coppa pasta, adagiare sopra là tartare e servire subito.
-
-
-
Warm Bulgur with tuna tartare, spring onion and sesame
Ingredients for 2 people:
1 cup of bulgur
160 g of fresh tuna
Fresh spring onion
1 tablespoon of sesame seeds
1 pinch of chili pepper
Vegetable broth
Extra virgin olive oil
Lemon juice
salt
Toast the bulgur in a saucepan with 1 tablespoon of extra virgin olive oil.
then add 2 cups of vegetable broth, season with salt and cook on a low heat until all the broth is absorbed.
Meanwhile finely slice the onion (the amount will depend on personal taste) and chop the tuna with a knife. Season the tuna tartare with the onion, the sesame seeds, a pinch of chilli, extra virgin olive oil, lemon juice and a little salt.
Arrange the bulgur in the dishes with the aid of a pasta bowl, place tartare on top and serve immediately.
-
-
-
Ilik bulgur yataginda taze soğan ve susamlı ton balikli tartare
2 kişilik malzemeler:
1 su bardağı bulgur
160 gr taze ton balığı
Taze yesil soğan
Susam 1 çorba kaşığı
1 tutam kırmızı biber
Sebze suyu
Sızma zeytinyağı
Limon suyu
tuz
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile bir tavada bulguru birkac dakika kavurun,
daha sonra 2 bardak sebze suyu ekleyin, tuzlayın ve tüm suyu emilene kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada soğanı ince bir şekilde dilimleyin (miktar kişisel zevkinize bağlı olacaktır) ve ton balığıni kücük kücük bıçakla kesin. Ton balığı tartarını soğan, susam tohumu, bir tutam kırmızı biber, sızma zeytinyağı, limon suyu ve az miktarda tuzla baharatlayın.
Bulguru bir makarna kalibi yardımıyla tabaklara yerleştirin, tartarı üstüne koyun ve hemen servis yapın.
Nessun commento:
Posta un commento