Mousse di castagne al cognac
Ingredienti per 4 persone:
300 g di crema di castagne
2 albumi
100 g di zucchero a velo
1/2 bicchiere di latte parzialmente scremato
40 g di cacao amaro in polvere
3 cucchiai di cognac
Cioccolato bianco
Montare a neve gli albumi e incorporare lo zucchero a velo continuando a montare fino a ottenere una meringa spumosa e densa.
Mettere nel frullatore la crema di castagne, il latte ed il cacao e frullare fino a ottenere una crema liscia, infine versare il cognac e mescolare bene.
Trasferire la crema in un recipiente e amalgamare delicatamente gli albumi montati a neve mescolando dal basso verso l’alto.
Suddividere la mousse in 4 coppette, decorare a piacere con il cioccolato bianco grattugiato finemente e riporre in frigorifero per un paio di ore.
-
-
Chestnut mousse with cognac
Ingredients for 4 people:
300 g of chestnut cream
2 egg whites
100 g of icing sugar
1/2 glass of semi-skimmed milk
40 g of bitter cocoa powder
3 tablespoons of cognac
White chocolate
Whisk the egg whites and add the icing sugar, continuing to whisk until you get a frothy and thick meringue.
Put the chestnut cream, milk and cocoa in the blender and blend until a smooth cream is obtained, then add the cognac and mix well.
Transfer the cream into a bowl and gently mix the whipped egg whites, stirring from bottom to top.
Divide the mousse into 4 bowls, decorate with finely grated white chocolate and place in the fridge for a couple of hours.
-
-
Konyaklı kestaneli mousse
4 kişilik malzemeler:
300 g kestane kreması
2 yumurta akı
100 g pudra şekeri
1/2 bardak yarı yağsız süt
40 g sekersiz kakao tozu
3 yemek kaşığı konyak
Beyaz çikolata
Yumurta aklarını çırpın ve pudra şekeri ekleyin, köpüklü ve kalın bir beze elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Kestane kremasını, sütü ve kakaoyu karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz bir krem elde edene kadar karıştırın, sonra konyak ekleyin ve iyice karıştırın.
Kremayı bir kaseye aktarın ve alttan üste doğru karıştırarak çırpılmış yumurta akını yavasca bir kasik yardimi ile karıştırın.
Elle ettiginiz kremayi 4 kaseye bölün, ince rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyin ve buzdolabında birkaç saat bekletin.
Ingredienti per 4 persone:
300 g di crema di castagne
2 albumi
100 g di zucchero a velo
1/2 bicchiere di latte parzialmente scremato
40 g di cacao amaro in polvere
3 cucchiai di cognac
Cioccolato bianco
Montare a neve gli albumi e incorporare lo zucchero a velo continuando a montare fino a ottenere una meringa spumosa e densa.
Mettere nel frullatore la crema di castagne, il latte ed il cacao e frullare fino a ottenere una crema liscia, infine versare il cognac e mescolare bene.
Trasferire la crema in un recipiente e amalgamare delicatamente gli albumi montati a neve mescolando dal basso verso l’alto.
Suddividere la mousse in 4 coppette, decorare a piacere con il cioccolato bianco grattugiato finemente e riporre in frigorifero per un paio di ore.
-
-
Chestnut mousse with cognac
Ingredients for 4 people:
300 g of chestnut cream
2 egg whites
100 g of icing sugar
1/2 glass of semi-skimmed milk
40 g of bitter cocoa powder
3 tablespoons of cognac
White chocolate
Whisk the egg whites and add the icing sugar, continuing to whisk until you get a frothy and thick meringue.
Put the chestnut cream, milk and cocoa in the blender and blend until a smooth cream is obtained, then add the cognac and mix well.
Transfer the cream into a bowl and gently mix the whipped egg whites, stirring from bottom to top.
Divide the mousse into 4 bowls, decorate with finely grated white chocolate and place in the fridge for a couple of hours.
-
-
Konyaklı kestaneli mousse
4 kişilik malzemeler:
300 g kestane kreması
2 yumurta akı
100 g pudra şekeri
1/2 bardak yarı yağsız süt
40 g sekersiz kakao tozu
3 yemek kaşığı konyak
Beyaz çikolata
Yumurta aklarını çırpın ve pudra şekeri ekleyin, köpüklü ve kalın bir beze elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Kestane kremasını, sütü ve kakaoyu karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz bir krem elde edene kadar karıştırın, sonra konyak ekleyin ve iyice karıştırın.
Kremayı bir kaseye aktarın ve alttan üste doğru karıştırarak çırpılmış yumurta akını yavasca bir kasik yardimi ile karıştırın.
Elle ettiginiz kremayi 4 kaseye bölün, ince rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyin ve buzdolabında birkaç saat bekletin.
Nessun commento:
Posta un commento