martedì 16 giugno 2020

Insalata di legumi e gamberetti

Insalata di legumi e cereali @Cirio Passione Verace con gamberetti

Ingredienti per 2 persone:

1 lattina di legumi e cereali
200 g di gamberetti sgusciati e surgelati
5 pomodori secchi sott’olio
3 carciofi sott’olio
6-7 olive nere denocciolate
2 cetrioli sottaceti
Erba cipollina essiccata
1 foglia di alloro
Olio extravergine d’oliva
Succo di limone
Sale, pepe

Cuocere i gamberetti qualche minuto in acqua bollente salata insieme alla foglia di alloro, scolarli e lasciarli raffreddare.
Sciacquare i legumi e cereali sotto l’acqua corrente.
Tagliare i pomodori e i carciofi a fettine, i cetrioli a rondelle.
Raccogliere tutti gli ingredienti nel piatto da portata, spolverizzare con erba cipollina e condire con dell’olio, succo di limone, sale e pepe a piacere.
Lasciare riposare una decina di minuti e servire.
-
-

 Legume and cereals salad with shrimp

 Ingredients for 2 people:

 1 can of legumes and cereals
 200 g of peeled and frozen shrimp
 5 dried tomatoes in oil
 3 artichokes in oil
 6-7 pitted black olives
 2 pickled cucumbers
 Dried chives
 1 bay leaf
 Extra virgin olive oil
 Lemon juice
 Salt and pepper

Cook the prawns for a few minutes in salted boiling water together with the bay leaf, drain and let them cool.
Rinse the legumes and cereals under running water.
Cut the tomatoes and artichokes into slices, the cucumbers into slices.
Collect all the ingredients in the serving dish, sprinkle with chives and season with oil, lemon juice, salt and pepper to taste.
Leave to rest for about ten minutes and serve.
-
-

Karidesli baklagil ve tahil salatası

 2 kişilik malzemeler:

 1 kutu baklagiller ve tahıllar
 200 gr soyulmuş ve dondurulmuş karides
 5 adet yağda kurutulmuş domates
 3 adet yağda enginar
 6-7 çekirdeksiz Siyah Zeytin
 2 adet salatalık turşusu
 Kurutulmuş frenk sogani
 1 defne yaprağı
 Sızma zeytinyağı
 Limon suyu
 Tuz ve biber

Karidesleri defne yaprağı ile birlikte tuzlu kaynar suda birkaç dakika pişirin, süzün ve soğumaya bırakın.
Baklagiller ve tahılları akan su altında durulayın.
Domatesleri ve enginarları dilimler halinde, salatalıkları dilimler halinde kesin.
Tüm malzemeleri servis tabağında toplayın, frenk soğanı serpin ve zeytinyagi, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.
Yaklaşık on dakika dinlenmeye bırakın ve servis yapın.

Nessun commento:

Posta un commento