Pesce spada con pomodorini
Ingredienti per 2 persone:
2 -3 fette di pesce spada
2 cipollotti
1 cucchiaio di capperi
200 g di pomodorini
10-12 olive nere denocciolate
Origano secco
Timo
Olio extravergine d’oliva
Sale, pepe
Lavare e tagliare a julienne i cipollotti. Scaldare 3-4 cucchiai di olio, aggiungere i cipollotti, i capperi e lasciare insaporire per qualche minuto. Disporre nella padella le fette di pesce e cuocerle per 3-4 minuti per parte. Unire quindi i pomodorini tagliati a metà e le olive, regolare di sale e pepe a piacere e cuocere con il coperchio per 10 minuti.
Togliere infine il coperchio, spolverizzare con dell’origano e proseguire la cottura per un paio di minuti.
Servire con una spolverata di timo.
-
-
Swordfish with cherry tomatoes
Ingredients for 2 people:
2 -3 slices of swordfish
2 spring onions
1 tablespoon of capers
200 g of cherry tomatoes
10-12 pitted black olives
Dried oregano
thyme
Extra virgin olive oil
Salt and pepper
Wash and cut the spring onions into julienne strips. Heat 3-4 tablespoons of oil, add the spring onions, capers and leave to flavor for a few minutes. Place the fish slices in the pan and cook for 3-4 minutes on each side. Then add the tomatoes cut in half and the olives, season with salt and pepper to taste and cook with the lid on for 10 minutes.
Finally, remove the lid, sprinkle with oregano and continue cooking for a couple of minutes.
Serve with a sprinkling of thyme.
-
-
Kiraz domatesli kılıç balığı
2 kişilik malzemeler:
2-3 dilim kılıç balığı
2 taze soğan
1 yemek kaşığı kapari
200 gr kiraz domates
10-12 çekirdeksiz siyah zeytin
Kuru kekik
Kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz ve biber
Taze soğanları jülyen şeritler halinde kesin. 3-4 yemek kaşığı yağı ısıtın, taze soğanları, kaparileri ekleyin ve birkaç dakika lezzetlenmesi için bırakın. Balık dilimlerini tavaya koyun ve her iki yüzünü 3-4 dakika pişirin. Daha sonra ikiye kesilmiş domatesleri ve zeytinleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.
Son olarak kapağı çıkarın, kekik serpin ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Bir tutam kekik ile servis yapın.
Nessun commento:
Posta un commento