Farfalle con paté di olive nere, pomodorini e feta
Ingredienti per 4 persone:
300 g di pasta tipo farfalle
12 pomodorini
2 spicchi di aglio
2 cucchiai di paté di olive nere
100 g di formaggio feta
Basilico fresco
Olio extravergine d’oliva
Sale, pepe
Lavare i pomodorini e tagliarli a metà.
In una padella antiaderente rosolare gli spicchi di aglio schiacciati in 3 cucchiai di olio extravergine d’oliva, aggiungere i pomodorini con la parte tagliata rivolta verso il basso. Regolare di sale e pepe e unire qualche foglia di basilico. Cuocere per 10-12 minuti a fiamma dolce. Eliminare l’aglio.
Cuocere la pasta in abbondante acqua salata, scolarla e trasferirlla nella padella. Aggiungere il paté di olive nere sciolto in 1/2 tazzina di acqua di cottura della pasta e mescolare a fiamma vivace.
Servire con la feta sbriciolata e foglie di basilico.
-
-
-
Farfalle with black olive paté, cherry tomatoes and feta
Ingredients for 4 people:
300 g of farfalle type pasta
12 cherry tomatoes
2 cloves of garlic
2 tablespoons of black olive paté
100 g of feta cheese
Fresh basil
Extra virgin olive oil
Salt and pepper
Wash the tomatoes and cut them in half.
In a non-stick frying pan, brown the crushed garlic cloves in 3 tablespoons of extra virgin olive oil, add the tomatoes with the cut side facing down.
Season with salt and pepper and add a few basil leaves. Cook for 10-12 minutes on a low flame. Remove the garlic.
Cook the pasta in abundant salted water, drain it and transfer it to the pan.
Add the black olives paté dissolved in 1/2 cup of pasta cooking water and mix over high heat.
Serve with crumbled feta and basil leaves.
-
-
-
Siyah zeytinli ezme, kiraz domatesli ve beyaz peynirli kelebek makarna
4 kişilik malzemeler:
300 g kelebek türü makarna
12 kiraz domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
100 g beyaz peynir
Taze fesleğen
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün.
Teflon büyük bir tavada, ezilmiş sarımsagi 3 y.kasigi zeytinyaği içinde kızartın, sonra yüzü aşağı bakacak şekilde domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve birkaç fesleğen yaprağı ekleyin. Kisik ateste 10-12 dakika pişirin. Sarımsakları çıkarın.
Makarnayı bol tuzlu suda pişirin, süzün ve tavaya aktarın. 1/2 su bardağı makarna suyunda eritilmiş siyah zeytinleri ekleyin ve yüksek ateşte karıştırın.
Ufalanmış beyaz peynir ve fesleğen yaprağı ile servis yapın.
Ingredienti per 4 persone:
300 g di pasta tipo farfalle
12 pomodorini
2 spicchi di aglio
2 cucchiai di paté di olive nere
100 g di formaggio feta
Basilico fresco
Olio extravergine d’oliva
Sale, pepe
Lavare i pomodorini e tagliarli a metà.
In una padella antiaderente rosolare gli spicchi di aglio schiacciati in 3 cucchiai di olio extravergine d’oliva, aggiungere i pomodorini con la parte tagliata rivolta verso il basso. Regolare di sale e pepe e unire qualche foglia di basilico. Cuocere per 10-12 minuti a fiamma dolce. Eliminare l’aglio.
Cuocere la pasta in abbondante acqua salata, scolarla e trasferirlla nella padella. Aggiungere il paté di olive nere sciolto in 1/2 tazzina di acqua di cottura della pasta e mescolare a fiamma vivace.
Servire con la feta sbriciolata e foglie di basilico.
-
-
-
Farfalle with black olive paté, cherry tomatoes and feta
Ingredients for 4 people:
300 g of farfalle type pasta
12 cherry tomatoes
2 cloves of garlic
2 tablespoons of black olive paté
100 g of feta cheese
Fresh basil
Extra virgin olive oil
Salt and pepper
Wash the tomatoes and cut them in half.
In a non-stick frying pan, brown the crushed garlic cloves in 3 tablespoons of extra virgin olive oil, add the tomatoes with the cut side facing down.
Season with salt and pepper and add a few basil leaves. Cook for 10-12 minutes on a low flame. Remove the garlic.
Cook the pasta in abundant salted water, drain it and transfer it to the pan.
Add the black olives paté dissolved in 1/2 cup of pasta cooking water and mix over high heat.
Serve with crumbled feta and basil leaves.
-
-
-
Siyah zeytinli ezme, kiraz domatesli ve beyaz peynirli kelebek makarna
4 kişilik malzemeler:
300 g kelebek türü makarna
12 kiraz domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
100 g beyaz peynir
Taze fesleğen
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün.
Teflon büyük bir tavada, ezilmiş sarımsagi 3 y.kasigi zeytinyaği içinde kızartın, sonra yüzü aşağı bakacak şekilde domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve birkaç fesleğen yaprağı ekleyin. Kisik ateste 10-12 dakika pişirin. Sarımsakları çıkarın.
Makarnayı bol tuzlu suda pişirin, süzün ve tavaya aktarın. 1/2 su bardağı makarna suyunda eritilmiş siyah zeytinleri ekleyin ve yüksek ateşte karıştırın.
Ufalanmış beyaz peynir ve fesleğen yaprağı ile servis yapın.
Nessun commento:
Posta un commento